Σχέδιο Ηρακλής το νέο μνημόνιο.Απο βαφτίσια είμαστε πρώτοι!!!










Σχέδιο "Ηρακλής": Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση του δικού της τραπεζικού τομέα. Σύμφωνα με το σχέδιο «Ηρακλής», τα επισφαλή δάνεια ύψους μέχρι 30 -33 δισεκατομμυρίων ευρώ (από τα σχεδόν 80 δισ. Ευρώ) πρόκειται να τιτλοδοτηθούν και να ανατεθούν σε καθεστώς προστασίας περιουσιακών στοιχείων (APS). Στη συνέχεια, το Ελληνικό Δημόσιο θα παρέχει εγγυήσεις για αυτά τα χρήματα, τα οποία θα παραμείνουν προς το παρόν στους ισολογισμούς των τραπεζών.Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός συμφώνησε για τη διαδικασία σε στενή συνεργασία με τις τράπεζες, το ελληνικό ταμείο διάσωσης HFSF, την Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή Τραπεζών SSM και την Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού (DG Comp). Η ΕΕ εξακολουθεί να πρέπει να συμφωνεί με το σχέδιο "Hercules".
Οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να κάθονται σε ένα τεράστιο βουνό με επισφαλή δάνεια - στα τέλη Ιουλίου το ποσό ανήλθε σε σχεδόν 80 δισ. Ευρώ. Μόνο όταν οι κίνδυνοι εξαφανιστούν τελικά από τους ισολογισμούς των τραπεζών, θα μπορέσουν να εκπληρώσουν το πραγματικό τους καθήκον, δηλαδή να στηρίξουν την ελληνική οικονομία με τη χορήγηση νέων δανείων.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ

ΣΗΜΕΙΟ 1 

 ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΗΜΕΙΟ 2

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΔΑΝΕΙΖΑΜΕ  ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΣ , ΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΑΤΕ ΜΕ ΑΙΜΑ , ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ , ΣΑΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.

ΔΩΣΕ ΣΑΝΟ ΣΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΚΟΥΛΗ 

10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ  ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

Σχόλια