ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΚΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ





ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΥΠ του π. πράκτορά Εμμανουήλ ΑΘ. Χατζησάββα που πρόδωσαν στου Τούρκους η ηγεσία της ΕΥΠ με Διοικητή τον Γιάννη Ρουμπάτη

Το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής που πήρε στο κυνήγι το σκάφος του Λιμενικού μας είναι του Ολλανδικού ναυπηγείου Damen συγκεκριμένα αυτού που έχουν ιδρύσει στην Τουρκία Damen Shipyards Antalya το 2013 [ https://www.damen.com/en/companies/damen-shipyards-antalya ] και είναι Χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Είναι πρόγραμμα της Διεθνούς Οργάνωσης Μετανάστευσης με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ.
Στην πρώτη παρτίδα παράδοσης το 2017 συμπεριλαμβάνονταν 6 σκάφη ενώ στην δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν για παράδοση ακόμα 9 σκάφη εκ των οποίων τα 2 πρώτα εντός του 2020.
Πρόκειται για 19-μέτρα αλουμινίου σκάφη τύπου SAR 1906 ταχύπλοο σκάφος διάσωσης για όλες τις καιρικές συνθήκες, με γάστρα βασισμένη στην τεχνολογία Dow's Ax Bow που αναπτύχθηκε από την Damen σε στενή συνεργασία με το KNRM (Royal Dutch Sea Rescue Institution), το TU Delft και το γραφείο θαλάσσιου σχεδιασμού De Vries Lentsch. Ο σχεδιασμός του βελτιώθηκε περαιτέρω σε στενή συνεργασία με την τουρκική ομάδα ακτοφυλακής και τροποποιήθηκε για τις συγκεκριμένες λειτουργίες τους και τις συνθήκες της θάλασσας στο Αιγαίο. Το τουρκικό γραφείο σχεδιασμού DzaynGate, που βρίσκεται στο TeknoPark στο Pendik-Istanbul, εργάστηκε επίσης για τις προσαρμογές του σχεδιασμού για τη νέα σειρά. 




Το αποτέλεσμα όλων αυτών των τροποποιήσεων έχει κάνει το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής να μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα άνω των 35 κόμβων και να έχει μια εμβέλεια 300nm με πλήρες φορτίο, σε όλες τις καιρικές συνθήκες του Αιγαίου.

ΣΗΜ.: Πρόκειται για το ίδιο Ολλανδικό Ναυπηγείο που κατασκεύασε και για εμάς το ΓΑΥΔΟΣ 090 που μας εμβόλισαν οι Τούρκοι το 2018   https://www.iefimerida.gr/news/395964/path-090-gaydos-ayto-einai-ploio-toy-limenikoy-poy-emvolise-i-toyrkiki-aktaioros-eikones



ΦΩΤΟ με τους 2 άντρες είναι από την τελετή υπογραφής που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διεθνούς Οργάνωσης Μετανάστευσης στην Άγκυρα της Τουρκίας, ο Vladimir Gvilava, επικεφαλής της αποστολής IOM στην Τουρκία και ο Boran Bekbulat, υπεύθυνος πωλήσεων Damen της Τουρκίας, υπέγραψαν σύμβαση για την κατασκευή και παράδοση εννέα Damen SAR 1906 σκάφη για την Τουρκική Ακτοφυλακή Διοίκηση.




Σχόλια